WTF! Vrouwelijke winnaars Copa Libertadores zien geld verdwijnen naar mannenploeg

7 december 2018

De Zuid-Amerikaanse Champions League, de Copa Libertadores, heeft de afgelopen tijd een behoorlijke naam gekregen door de rellen tussen Boca Juniors en River Plate. Nu ligt het volgende schandaal binnen de competitie al klaar. Net als de Champions League kent ook de Copa Libertadores een toernooi voor de vrouwen. Daar gaan dingen echter net.. iets.. anders.


De speelsters van het Colombiaanse Atlético Huila wonnen afgelopen maandag na penalties tegen Corinthians de Copa Libertadores. Natuurlijk was er een gigantische vreugde, maar die werd gedurende de avond steeds minder. Geniet hieronder eerst nog even van het feestgebruis.

Tekst loopt door onder Tweet

55.000 dollar, maar niet voor de dames
Zoals je op de beelden kunt zien, trekt de finale van het vrouwentoernooi in Zuid-Amerika nog niet heel veel bekijks. Het prijzengeld valt dan ook erg mee. De dames kregen 55.000 dollar om het feestje te vieren. Dat geld gaat alleen niet naar de dames van het voetbalteam. Een dag na de overwinning werd duidelijk gemaakt dat met de 55.000 dollar een schuld van de mannenploeg wordt afbetaald.

Middenvelder Yoreli Rincon pikte dat niet. Pakte haar telefoon. En smeet een video op social media. ''Het geld zal ons nooit bereiken'', aldus haar klaagzang op Twitter. Check haar filmpje hieronder (helaas wel in het Spaans).

Tekst loop door onder Tweet

Geld naar de mannen
Haar teamgenootje Aldana Cometti vertelde tegenover het Spaanse Marca hetzelfde verhaal. ''De waarheid is dat het geld direct naar de club gaat. De mannen hebben een schuld en het geld gaat naar de president van de mannentak binnen de club. Wij hebben een andere president'', aldus Cometti.