Ziek! Vrouwen Ajax pakken beker in allerlaatste minuut (video)

admin • 00:06, 12-05-2019 / Laatste Update: 17:50, 08-01-2024

De dames van Ajax hebben even voorgedaan hoe je in de laatste minuut een overwinning uit het vuur sleept. 10 seconden voor het einde van de blessuretijd zorgde het team van Benno Nihom voor verdriet bij PEC Zwolle: 2-1.

Hierdoor hebben de Amsterdammers voor de 3e keer op rij de beker gewonnen. Het is voor het eerst dat een voetbalclub met de mannen én de vrouwen de beker pakt.

Goed begin Zwolle

Zwolle was nog heerlijk uit de startblokken van de wedstrijd vertrokken. Maxime Bennink scoorde al na 5 minuten voor de blauwvingers. Tegen de verhouding in kwam het onrustige Ajax toch op gelijke hoogte. Linda Bakker zorgde voor de 1-1.

Late voorsprong

Met nog 30 seconden op de klok scoorde Ajax uit een hoekschop. Via het been van Vanity Lewerissa ging de bal over de lijn.