Zweden ten koste van Canada naar kwartfinale WK

BSR Agency

admin • 00:56, 25-06-2019 / Laatste Update: 10:25, 07-01-2024

Zweden heeft voor een kleine verrassing gezorgd door Canada uit te schakelen op het WK voetbal. In het Parc des Princes in Parijs wonnen de Zweedse vrouwen met 1-0 dankzij een goal in de 2de helft van Stina Blackstenius. Canada miste 20 minuten voor tijd nog een strafschop.

Slechte pot

Zweden (nummer 9 van de wereld) en Canada (nummer 5 van de wereld) maakten er geen galavoorstelling van in de Franse hoofdstad. Pas na rust ontbrandde het duel door de goal van Blackstenius. De spits van de Zweedse ploeg rondde een aanval keurig af en bracht na 55 minuten de 1-0 op het scorebord.

Makkelijke penalty

Canada wist weinig goede mogelijkheden te creëren, maar kreeg wel de uitgelezen kans om 20 minuten voor tijd vanaf de strafschopstip gelijk te maken. Een makkelijk gegeven pingel weliswaar nadat de bal van zeer korte afstand op een arm van een Zweedse speelster werd geschoten. Janine Beckie mocht aanleggen, maar zag haar inzet uitstekend gepakt worden door Hedvig Lindahl.

Zweden neemt het komende zaterdag in de kwartfinale op tegen Duitsland.