Zweedse vrouwen vervangen spelersnamen voor motiverende citaten op shirtjes

3 maart 2017

Screenshot

De Zweedse voetbalsters gaan hun voorbeeldfunctie nog beter vervullen. Zo gaan ze voortaan niet meer spelen met hun achternaam op hun shirtjes, maar met inspirerende quotes zoals 'Believe in your damn self' (Geloof in je verdomde zelf) en 'Never look down on someone unless it is to help her up'. (Kijk nooit neer op iemand, tenzij het is om haar terug omhoog te helpen). Hiermee willen ze jonge meisjes motiveren en inspireren dat alles mogelijk is.


De dames van Zweden hebben hun nieuwe tenues gemaakt naar aanleiding van de Algarve Cup. De speelsters mochten zelf kiezen welke tweet ze op hun rug wilden. Het moesten wel tweets zijn van bekende vrouwen in Zweden. Zo kozen ze onder andere voor zangers Zara Larsson, politicus Gudrun Schyman en journaliste Frida Söderlund.

De voetbalsters vinden het zelf een leuk idee. Zo koos Magdalena Eriksson voor 'I am playing for my girls in Iran' (Ik speel voor mijn meisjes in Iran) van actrice Agnes-Lo. Op Twitter zegt Eriksson dat ze dit citaat heeft gekozen omdat ze voetbalt voor iedereen die het niet kan.