Dit spektakel staat ons woensdag te wachten in de Champions League

18 september 2019

REUTERS

Een dag na de overtuigende overwinning van Ajax op Lille staan er opnieuw een aantal interessante wedstrijden op het programma in de Champions League. Check hieronder wat voor spektakel we kunnen verwachten:


Atlético Madrid - Juventus
Meteen een mooi affiche tussen 2 topclubs in groep D. Daar staan Atlético Madrid en Juventus tegenover elkaar: een herhaling van de achtste finale van afgelopen seizoen. Toen leken de Spanjaarden zich al te hebben verzekerd van de kwartfinale met een 2-0 zege, maar stond in de return Ronaldo op met een hattrick.

Atlético heeft nu dus de kans om revanche te nemen op de Oude Dame. Toch zal het anders aanvoelen, want de Madrilenen verloren afgelopen zomer veel spelers. Met Jaão Felix als uithangbord voor hun verjonging gaan ze nu op zoek naar een overwinning tegen het kwakkelende Juventus.

Tijdens de voorbereiding speelden de clubs ook al tegen elkaar. Toen wist Felix een paar keer Mathijs de Ligt helemaal zoek te spelen. Dat wordt dus weer een veelbelovende confrontatie tussen de twee.

Dinamo Zagreb - Atalanta Bergamo 

Misschien niet de twee grootste namen uit het Europese voetbal, maar voor de Nederlanders zeker een interessante ontmoeting. Bij Atalanta Bergamo kunnen er namelijk 3 landgenoten op het toneel verschijnen. Marten de Roon, Hans Hateboer en Robin Goosens gaan met hun club, ongeacht de uitslag, sowieso geschiedenis schrijven.

De verrassende 3e plek van Atalanta vorig seizoen was namelijk goed voor de allereerste plaatsing ooit voor de Champions League. Nu kunnen ze in Europa hun succesverhaal voortzetten. Man om op te letten aan de kant van de Italianen is Duvan Zapata. De Colombiaan scoorde vorig seizoen 23 keer en is nu ook alweer lekker op dreef. Hij schoot dit seizoen al 3 keer raak in de Serie A.

Zagreb overleefde alle voorrondes in aanloop naar het hoofdtoernooi. We zien de Kroaten vaak terug in de groepsfase, maar nog nooit wisten ze deze te overleven. Ze zullen dus gebrand zijn om dat dit jaar wél voor elkaar te krijgen.

Paris Saint-Germain - Real Madrid

Nog een wedstrijd om U tegen te zeggen. In Parijs nemen niemand minder dan Paris Saint-Germain en Real Madrid het tegen elkaar op. Toch wordt het een wat aparte wedstrijd. Aan beide kanten zijn er namelijk erg veel blessures.

PSG mist namelijk al de gehele voorhoede tegen Real. Ondanks zijn rentree afgelopen weekend kan Neymar niet meespelen. Ook Edinson Cavani en Kylian Mbappé zijn niet beschikbaar. Real Madrid zal het moeten doen zonder hun aanvoerder Sergio Ramos. Luka Modric en Marcelo zijn evenmin van de partij.

Real Madrid maakt haar rentree in de Champions League sinds de historische nederlaag tegen Ajax vorig seizoen. De 'mislukte' editie zal voor veel wraakgevoelens zorgen. PSG wordt dus gewaarschuwd.

Dit is het volledige programma: