Wayne Rooney scoort 1e goal onder Cocu, maar kan verlies niet voorkomen

28 januari 2020

BSR Agency

Ondanks de allereerste goal van Wayne Rooney ging het Derby County van trainer Phillip Cocu met 3-2 onderuit in de uitwedstrijd bij hekkensluiter Luton Town. Derby County blijft daardoor 16e in het Championship, 9 punten onder een plek voor de play-offs om promotie.


De 34-jarige Rooney maakte in de 63ste minuut zijn 1e treffer voor Derby County in zijn 6e wedstrijd voor de club, maar daarna ging het hard op Kenilworth Road in Luton. De thuisploeg stond 10 minuten later al met 2-1 voor door goals van Pelly Ruddock en Donervon Daniels. Namens Derby County maakte spits Chris Martin als invaller in de 85ste minuut nog de 2-2, maar de ploeg van Cocu gaf verloor een minuut later alsnog door een eigen goal van Jayden Bogle.

Championship
Luton Town blijft ondanks de overwinning laatste (24ste) in het Championship, maar staat nu wel net als Barnsley op 24 punten na 29 wedstrijden. Het gat naar de veilige 21ste plaats is nu zes punten.

Koploper
Leeds United greep vanavond weer de koppositie in het Championship, waarin het nu 2 punten meer heeft dan nummer 2 West Bromwich Albion. Leeds United stond vanavond halverwege met 0-2 achter tegen Millwall, maar de ploeg van de Argentijnse coach Marcelo Bielsa won uiteindelijk met 3-2.