Wereldgoal Mertens helpt Napoli niet aan zege op Barcelona

25 februari 2020

ANP
mertens-napoli-barcelona

Lionel Messi heeft met Barcelona niet op het veld gewonnen waar Diego Maradona dat zo vaak deed met Napoli. In de 8e finale van de Champions League deelden de Catalanen met de ploeg uit Napels de punten, nadat Dries Mertens voor het hoogtepunt van de avond zorgde.


Hoewel Barcelona het meest op de helft van de tegenstander was, waren het de Napolitanen die op 1-0 kwamen, en hoe! Dries Mertens pegelde de bal van net buiten de 16 langs Marc-André Ter Stegen. Daardoor heeft de ex-PSV'er evenveel goals gemaakt voor Napoli als de all time topscorer Marek Hamsik: 121 stuks.

Toch gelijk
Pas na de rust kon Barcelona wat terug doen. Op aangeven van Nélson Semedo was het Antoine Griezmann die de stand gelijk trok. Vlak daarvoor moest Mertens het veld verlaten. Sergio Busquets gaf hem een trap, waardoor hij vervangen moest worden door Arek Milik.

Rood Vidal
Barcelona eindigde de wedstrijd met 10 man, nadat Arturo Vidal na een harde tackle maakte en daarna nog protesteerde. Sergio Busquets is er bij de return ook al niet bij. Hij kreeg na zijn overtreding op Mertens geel, wat hem een schorsing van 1 duel opleverde.

Barcelona (met Frenkie de Jong in de basis) heeft door het uitdoelpunt de beste papieren om door te gaan. De return in Camp Nou is op 18 maart.