Wie is de piepjonge Dortmund-aanwinst Bellingham?

20 juli 2020

BSR Agency

Borussia Dortmund telt liefst 26,5 miljoen euro neer voor de 17-jarige Jude Bellingham. De jonge middenvelder komt over van Birmingham City. Wie is deze peperdure tiener?


Hoewel Jadon Sancho ook op 17-jarige leeftijd de overstap vanuit Engeland naar Dortmund maakte, is Bellingham niet de ‘nieuwe Sancho’. Volgens Jermaine Pennant lijkt de aanwinst het meest op een jonge Steven Gerrard, met wie hij samenspeelde. "Hij gooit zichzelf in de strijd, hij gaat heen en weer over het veld, kan doelpunten maken en assists geven. Hij is een fantastische jonge speler”, aldus Pennant tegen Talksport.

Debuut
Bellingham maakte vorig jaar zijn debuut voor Birmingham. Met slechts 16 jaar en 38 dagen oud, brak hij een 49 jaar oud record. Daarna volgden meer records. Zo werd Bellingham al snel de jongste doelpuntenmaker ooit van Birmingham. De tiener bewees al snel dat zijn 1e doelpunt geen toevalstreffer was door 2 weken later opnieuw te scoren. Al staat hij niet bekend om zijn vele goals: in 40 wedstrijden maakte hij 4 doelpunten.


Sociologie
De transfersom van 26,5 miljoen euro lijkt geen probleem voor de speler zelf. Bellingham is slimme gast en studeert sociologie wanneer hij niet op het voetbalveld staat. "Ik begrijp het belang van onderwijs en hoezeer mijn ouders willen dat ik slaag,” zei hij in een interview met League Football Education. "Het houdt me bezig, dus ik zit niet alleen maar thuis videospelletjes te spelen.”


Populair
De jongeling is zo populair bij de supporters dat er vorige zomer zelfs een baby naar hem werd vernoemd. Toen Paige en James McGonnell ontdekten dat ze een jongetje kregen op de dag dat Bellingham de jongste doelpuntenmaker van de club werd, was de naam van hun kindje snel gekozen. Hey, Jude.