Wiegman: ‘Dat zegt veel over het karakter dat in deze ploeg zit’

13 juni 2018

ANP

De Oranjevrouwen kwamen gisteren bijzonder goed weg tegen Slowakije. De wedstrijd leek lang op een gelijkspel uit te lopen, maar een goal in blessuretijd van Lieke Martens bezorgde Nederland toch de winst.


Daardoor is in de laatste wedstrijd tegen Noorwegen op 4 september een gelijkspel tegen Noorwegen sowieso genoeg voor kwalificatie voor het WK. Bondscoach Sarina Wiegman was dan ook vooral blij met het resultaat en de strijdlust van haar ploeg. "Het is de tweede keer deze reeks dat we in blessuretijd de winnende maken. Dat zegt veel over het karakter dat in deze ploeg zit. Er was genoeg aan te merken op deze wedstrijd. Dat ga ik ook niet uit de weg, maar het goede gevoel over het resultaat overheerst nu. Iedereen kan nu even heerlijk op vakantie", zegt Wiegman tegen het AD,

Play-offs
Overigens kan Nederland zich ook plaatsen als het verliest tegen Noorwegen. Dan zal het wel de play-offs tussen de 4 beste nummers 2, waar Nederland hoogstwaarschijnlijk bij hoort, moeten winnen. Wiegman: "We gaan er alles aan doen om die play-offs te ontlopen, want ook dat is een lastige route waarin we bijvoorbeeld Zweden of Denemarken kunnen treffen."