Wiegman ziet dat niveau vrouwenvoetbal is gegroeid na WK

22 september 2019

REUTERS

Sarina Wiegman, bondscoach van de Oranje Leeuwinnen, heeft op het afgelopen WK gezien dat het niveau van het vrouwenvoetbal steeds hoger wordt. ,,Het positiespel wordt steeds beter en vooral de keepsters presteren op een hoger niveau dan een paar jaar geleden", zegt Wiegman vanuit Milaan, waar ze een vrouwenvoetbalconferentie van de FIFA bijwoont.


Volgens een technische studiegroep van de wereldvoetbalbond, die zondag een rapport presenteerde, is het niveau op het WK op alle punten omhoog gegaan. ,,Dat vind ik ook. Je ziet dat er steeds minder de lange bal wordt gespeeld en dat de verdedigers beter kunnen opbouwen. Alleen de laatste pass en het aanvalsspel kan nog wel verbeterd worden."

Flinke stappen
Wiegman ziet dat we in Nederland al flinke stappen hebben gezet. ,,Onze competitie is gigantisch verbeterd sinds de oprichting van de eredivisie in 2007. De wedstrijden komen vaker op tv en bij Ajax hebben de speelsters een cao. De faciliteiten zijn steeds beter waardoor we het Nederlandse vrouwenvoetbal verder kunnen ontwikkelen."