Willem II, PSV en AZ kunnen voorbereiding pas plannen na nieuws UEFA en regering

7 juni 2020

BSR Agency

Hoe de planning voor het nieuwe seizoen van Europees spelende clubs als Willem II, PSV en AZ eruit gaat zien, is nog onzeker. Pas op 17 juni, als de UEFA onder meer vergadert over de kwalificatiefase voor het nieuwe seizoen, is voor hen duidelijk wanneer de voorronden voor de Champions League en Europa League kunnen worden ingepland.


Willem II hield eerder al rekening met de datum van 13 augustus voor de 2e voorronde van de Europa League. Als de UEFA deze fase al in augustus plant, staan de regels van het Nederlandse kabinet echter in de weg. Een profwedstrijd binnen onze landsgrenzen is tot 1 september immers verboden - ook zonder publiek. Of onbeperkt reizen naar alle landen mogelijk is, is ook nog een vraagteken.

Stappenplan
Als het deze week door de KNVB ingediende stappenplan in Den Haag wordt omarmd, zou dat kunnen veranderen. Daarin wordt gevraagd om groepstrainingen met fysiek contact weer toe te staan vanaf 22 juni en het mogelijk te maken om vanaf half juli oefenwedstrijden te spelen. Dan zou een goede voorbereiding op Europese kwalificatieduels te doen zijn.

Voor Willem II, AZ en PSV geldt dat ze 3 en 2 (alleen PSV) voorronden moeten overleven om in hun Europese hoofdtoernooi (alleen AZ zit in de Champions League-voorronde) te starten.