Wist je dit? PAOK bereikte nog nóóit de Champions League

13 augustus 2019

BSR Agency

De tegenstander van Ajax doet voor de zesde keer mee aan de voorronde van de Champions League maar de Griekse voetbalclub haalde nog nooit de groepsfase.


Hoewel in Griekenland afgelopen seizoen geen maat stond op PAOK, liep de Europese campagne al vroeg uit op een drama. Again. Nadat FC Basel en Spartak Moskou nog wel verslagen werden, was het deze keer Benfica dat de club uit Thessaloniki de bietenbrug op stuurde op weg naar de groepsfase. Ook de vier pogingen in de jaren daarvoor mislukten.

Ajax
In die edities was Ajax twee keer de beul van de Grieken. Dat was in de seizoenen 2010-2011 en 2016-2017. Net als nu was dat in de derde voorronde van de Champions League. Ajax deed al heel wat vaker mee aan de voorronde: maar liefst elf keer. Vier keer bereikte het daarna de groepsfase. Na deze ronde volgt nog een play-off.

Dat het vorige week 2-2 werd in het Toumbastadion spreekt ook al niet in het voordeel van PAOK. In alle elf gevallen dat een Griekse club het eerste Europese duel met 2-2 gelijkspeelde, ging de terugwedstrijd verloren.