23 WK-sterren die we helaas moeten missen

16 mei 2018

Sportnieuws

Niet alles en iedereen kijkt uit naar het aankomende WK voetbal in Rusland. Neem nou bijvoorbeeld de spelers die geblesseerd zijn, of niet geselecteerd zijn door de bondscoach. Sportnieuws zocht uit welke sterren ontbreken door uiteenlopende redenen.


Spelers die, net als die van Oranje, niet aanwezig zijn omdat ze zich niet gekwalificeerd hebben, worden niet meegenomen in deze selectie.

Duitsland hofleverancier
In deze selectie is Duitsland hofleverancier. Bondscoach Joachim Löw maakte dinsdag zijn 27-koppige voorselectie bekend en daar zaten flink wat namen niet bij. Neem nou Sandro Wagner. De spits van Bayern München was zó teleurgesteld dat 'ie een potje moest janken. Ook Liverpool-uitblinkers Emre Can en Loris Karius zijn niet opgeroepen, evenals de WK-held van 2014: Mario Götze (Borussia Dortmund).

Dat Duitsland misschien wel 2 selecties naar Rusland had kunnen sturen, blijkt wel uit het feit dat Lars Stindl en Serge Gnabry ook nog eens geblesseerd zijn. Oh ja, en dan moet er nog een van de volgende keepers afvallen: Manuel Neuer, Marc-André ter Stegen, Bernd Leno en Kevin Trapp.

Brazilië super
In Brazilië zit men ook in een luxepositie. Daar werden Rafinha (Bayern München), David Luiz en Alex Sandro niet goed genoeg bevonden voor een plekje in de 23-koppige selectie.

Pechvogels
Dan zijn er natuurlijk ook nog een hoop spelers die het geluk niet aan hun zijde hebben. Zo zijn Laurent Koscielny (Frankrijk), Dani Alves (Brazilië), Alex Oxlade-Chamberlain en Joe Gomez (beiden Engeland) recent nog geblesseerd geraakt. Ook Jakob Johansson (Zweden), Danilo Pereira (Portugal) en Aleksandr Kokorin (Rusland) zijn er in Rusland niet bij.

Zlatan, die heel graag naar het WK wilde, is ook definitief niet van de partij. Evenals PSV'er Gaston Pereiro. Hij is niet eens opgenomen in de voorselectie van Uruguay. Pablo Guerrero mag niet van de FIFA, hij is geschorst vanwege dopinggebruik.

Veel 'vaste' namen ontbreken
Zij wilden heel graag, maar mochten niet naar het WK. Wie er wel heen kon, was Fábio Coentrão. Maar de Portugees had niet zo'n zin. Landgenoot Renato Sanches hoeft geen oproep te verwachten, net als Joe Hart en Jack Wilshere overigens. Iker Casillas zal naar alle waarschijnlijkheid ook thuisblijven.

Volledige selectie 'ontbrekers':

Doel: Joe Hart (Engeland), Iker Casillas (Spanje), Loris Karius (Duitsland)

Verdediging: Dani Alves (Brazilië), Rafinha (Brazilië), David Luiz (Brazilië), Alex Sandro (Brazilië), Laurent Koscielny (Frankrijk), Joe Gomez (Engeland) en Fábio Coentrão (Portugal);

Middenveld: Alex Oxlade-Chamberlain (Engeland), Jack Wilshere (Engeland), Mario Götze (Duitsland), Emre Can (Duitsland), Serge Gnabry (Duitsland), Danilo Pereira (Portugal), Renato Sanches (Portugal) en Jakob Johansson (Zweden);

Aanval: Sandro Wagner (Duitsland), Lars Stindl (Duitsland), Zlatan Ibrahimovic (Zweden), Pablo Guerrero (Peru) en Gaston Pereiro (Uruguay).