Deze 6 records werden nu al verbroken op dit legendarische WK

28 juni 2018

Pro Shots

Het WK in Rusland is nu al heel erg spectaculair te noemen. Waarom? Omdat er al 6 records werden verbroken. En het is nog niet eens afgelopen!


1. Meeste pingels toegekend
Dit WK is nu al het WK met de meeste penalty's ooit. Dat heeft natuurlijk wel een logische verklaring: de videoscheids. Met hulp van de videoscheids worden er nu gemakkelijker pingels toegekend. Hij ging al 24 (!) keer op de stip dit toernooi. Daarmee werd het record van de WK's van 1990, 1998 en 2002 verbroken. Bij die toernooien werden in totaal 18 penalty's gegeven.

2. Meeste eigen doelpunten
Dit WK werden nu al de meeste eigen goals gescoord. Yann Sommer, keeper van Zwitserland, maakte gisteren met zijn achterhoofd alweer het 8ste eigen doelpunt in Rusland. Verder waren het Australiër Aziz Behich (tegen Frankrijk), Egyptenaar Ahmed Fathy (tegen Rusland), Marokkaan Aziz Bouhaddouz (tegen Iran), Mexicaan Edson Álvarez (tegen Zweden), Nigeriaan Oghenekaro Etebo (tegen Kroatië), Rus Denis Tsjerysjev (tegen Uruguay) en de Pool Thiago Cionek (tegen Senegal). Het oude record dateerde van 1998, toen werden er 6 eigen goals gemaakt.

3. Snelste gele kaart
Gisteren pakte de Mexicaan Jesus Gallardo de snelste gele kaart op een WK ooit. Hij had er maar 13 seconden voor nodig. Hij sprong Ola Toivonen inde nek en raakte daarbij het hoofd van de Zweed.

4. Oudste speler
Het record van de oudste speler ooit die op een WK in actie kwam is ook dit Wk verscherpt. Keeper Essam El Hadary van Egypte had bijna je opa kunnen zijn, want is al 45 en mocht een wedstrijdje keepen tegen Saudi-Arabië. Hij neemt het record over van Faryd Mondragon. De Colombiaanse doelman was 4 jaar geleden bij zijn invalbeurt in de laatste groepswedstrijd tegen Japan (4-1-zege) 43 jaar en 3 dagen oud.

5. Langst zonder 0-0
Nog nooit duurde het zo lang voordat er een keer 0-0 als eindstand op het scorebord stond. In de wedstrijd tussen Denemarken en Frankrijk werd de klassieke salonremise pas in de 17de wedstrijd een feit.

6. Oudste speler die een hattrick scoort
De 33 lentes jonge Cristiano Ronaldo is de oudste speler die een hattrick maakt op een WK. Hij scoorde er 3 tegen Spanje. De Portugees verdringt daarmee niemand minder dan Rob Rensenbrink, die in 1978 op 30-jarige leeftijd alle goals voor zijn rekening nam bij de 3-0 zege op Iran.