België draait na rust de gashendel open en wint eenvoudig van Panama

Bart van der Wijst • 20:53, 18-06-2018 / Laatste Update: 16:47, 07-01-2024

België heeft de eerste 3 punten van het WK in de tas. Zonder echt groots te spelen werd voetbaldwerg Panama aan de kant gezet. De debutant op het eindtoernooi hield lang stand, maar toen de Belgen eenmaal gas gaven was de ban snel gebroken: 3-0.

Lang leek maandag 18 juni de saaiste WK-dag ooit te worden, maar gelukkig deed België de 2de helft meer hun best. Bij de theepauze was het namelijk 0-0 en de kansen schaars.

Panamees verzet gebroken

In 45 minuten tijd gaf Panama weinig weg, echte grote kansen kreeg België dan ook niet. Het was één keer echt dichtbij een doelpunt, maar Román Torres haalde net weg voordat Romelu Lukaku kon scoren.

De goal van Dries Mertens werd door vele mensen waarschijnlijk niet gezien, in de 47ste minuut was het al raak. Met een weergaloze volley opende hij het bal.

(tekst loopt verder onder de video

💯"Ooooooohhhhh... Dries Mertens!"🔥

De kleine aanvaller breekt de ban voor België. En hoe!#BEL #belpan#WorldCup pic.twitter.com/6w8cMsS8eW

— NOS Voetbal (@NOSvoetbal) 18 juni 2018

Ondanks de goal, bleef Panama stug van zich afbijten. Af en toe leverde dat wat onrustige situaties op voor het doel van Thibaut Courtois, maar echt gevaarlijk werd het niet. Ruim 20 minuten voor tijd besliste Lukaku na een zieke assist van Kevin de Bruyne het duel: 2-0.

Voor mama Lukaku!😘

En alle andere Belgen... Romelu Lukaku met de 2-0.#BEL #belpan#WorldCup pic.twitter.com/7541dLXuVE

Ook nog 3

Om Panama niet té erg voor schut te zetten, deed België het rustig daarna weer wat rustiger aan. De WK-debutant kon het tempo uiteindelijk niet meer bijbenen, dus kwam er nog een 3de treffer bij. Weer was het Lukaku die scoorde. Na een splijtende pass van aanvoerder Eden Hazard wipte hij het balletje over keeper Jaime Penedo.

Op zaterdag 23 juni speelt België de 2de WK-wedstrijd tegen Tunesië. Die donderdag die volgt sluit het de groepsfase af tegen Engeland.

Het gaat nu hard!

Lukaku met zijn tweede, de aanvaller scoort op aangeven van Hazard.#BEL #belpan#WorldCup pic.twitter.com/Lphf4E0gaf