Colombia op het nippertje naar achtste finales ten koste van Senegal (video's)

admin • 19:53, 28-06-2018 / Laatste Update: 00:18, 05-01-2024

Colombia heeft in een matige wedstrijd dankzij een sterke kopgoal van Yerry Mina op het nippertje de 8ste finale gehaald. Senegal plaatst zich net niet, doordat ze het verliezen in het Fair Play-klassement van Japan.

De wedstrijd tussen Japan en Polen eindigde in 1-0 voor Polen. Daardoor kwam het aan op het Fair Play-klassement, omdat de doelsaldi exact hetzelfde waren. Japan heeft tot nu toe 4 gele kaarten gepakt en de Senegalezen 6.

Voor Colombia was het vooral zaak om te winnen, maar na een kwartiertje spelen legde de scheids de bal op de stip voor Senegal. Davinson Sanchez zou een overtreding hebben gemaakt, maar daar moest de scheids met hulp van de videoscheids toch op terug komen. De tackle van Sanchez op Sadio Mané was namelijk op de bal. En die tackle was nodig ook, want Mané was op weg naar het doel van de Colombianen.

Dat was op zich uiteindelijk goed nieuws voor Colombia, maar na een half uur was er zeer slecht nieuws op komst. James Rodriguez moest namelijk met een blessure het veld verlaten en daar werd hij niet bepaald vrolijk van.

Tot de rust leek Senegal de ietwat bovenliggende partij te zijn. Ze zijn fysiek sterk en Colombia kwam er nog niet echt aan te pas. Gescoord werd er dan nog niet. Colombia moest dus in de 2de helft op zoek naar doelpunten, want met een gelijkspel en tevens een 0-0 tussenstand bij Japan-Polen zijn ze uitgeschakeld. Voor Senegal was deze stand van zaken wel genoeg voor de volgende ronde.

Polen helpt een handje

Na rust drong Colombia meer en meer aan. Maar het duurde lang voordat dit tot echte kansen leidde. De grootste kans werd geboden op een ander veld, zo'n 800 kilometer verderop. Daar scoorde de Pool Bednarek. Bij winst voor Polen volstaat een gelijkspel voor Colombia én Senegal.

Mina kopt bal met keeper en al in doel

Met nog iets meer dan een kwartier officiële speeltijd te gaan maakte Barça-speler en Colombiaan Yerry Mina het nog mooier. Hij kopte snoeihard raak uit een corner en zette daarmee de Colombianen op rozen. Door de goal betekende het voor Senegal juist dat zij uitgeschakeld zijn. Daarom zette Senegal weer vol de aanval in.

Doordat er op de velden in Samara en Volgograd niets meer veranderde mogen de Colombianen zich opmaken voor een wedstrijd tegen Engeland of België. De wedstrijd tussen die 2 landen wordt vanavond om 20.00 uur gespeeld.