Frankrijk door minimale zege naar laatste 16 WK (video's)

admin • 20:53, 21-06-2018 / Laatste Update: 10:13, 05-01-2024

Overtuigend was het wederom niet, maar Frankrijk heeft zich door een nieuwe overwinning wel geplaatst voor de KO-fase van het WK voetbal. In Jekaterinenburg won de ploeg van Deschamps door een intikkertje van Mbappé met 1-0 van Peru.

Frankrijk begon de partij sterk met lekker combinatiespel. Olivier Giroud, die de voorkeur had gekregen boven Ousmane Dembélé, kopte de bal na een paar minuten spelen knap terug op Antoine Griezmann, maar zijn schot met rechts ging recht op de doelman van Peru.

Mbappé

Buiten de eerste 10 minuten was het vooral een wedstrijd met veel strijd. Goed voetbal zagen we nog altijd nauwelijks bij de Fransen. Kylian Mbappé brak na een dik halfuur de ban. Met zijn goal was hij de jongste Fransman die ooit scoorde op een WK.

34' GOAL Frankrijk! Kylian Mbappé, het jongste 'haantje' ooit op het WK, opent de score. #allezlesbleus

— NOS Voetbal (@NOSvoetbal) 21 juni 2018

Peru zet aan

Peru begon brutaal aan de 2e helft. Jefferson Farfán viel in en hij ging met z'n land vol op zoek naar de gelijkmaker. Ze kwamen behoorlijk dichtbij.

Een geweldige dreun van Pedro Aquino op de kruising!