Hattrick-held Ronaldo redt in z'n eentje een punt tegen machtig Spanje (video's)

Martijn Baars • 23:52, 15-06-2018 / Laatste Update: 17:31, 07-01-2024

Cristiano Ronaldo heeft zijn Portugal een punt bezorgd in de WK-kraker tegen Spanje. De aanvoerder scoorde alle 3 de goals voor zijn land tegen het land waar zoveel van zijn Real Madrid-collega's voetballen. Het werd in een heerlijke wedstrijd 3-3 tussen de Europese grootmachten.

De eerste helft begon meteen sensationeel. Na nog geen 3 minuten spelen ging Cristiano Ronaldo dankbaar over het uitgestoken been van Spanje-verdediger Nacho heen: penalty! De aanvoerder van de Portugezen schoot zelf prima raak voor de 1-0.

Goal! Al na drie minuten leidt Portugal tegen Spanje. Cristiano Ronaldo benut de penalty.#porspa #WorldCup

— NOS Voetbal (@NOSvoetbal) June 15, 2018

Nog voor rust werd er 2 keer gescoord. Eerst was Diego Costa heel slim. De Spaanse spits duwde bij een luchtduel licht tegen Pepe aan, die kermend naar de grond ging. De videoscheids greep niet in en dus mocht de slalom door de Portugese defensie en de daaropvolgende goal gewoon doorgaan: 1-1.

Goal! Kappen, draaien en uithalen. Diego Costa knalt de gelijkmaker binnen voor Spanje: 1-1.#porspa #WorldCup pic.twitter.com/98ptn4JkPc

De wedstrijd leek met 1-1 de rust te halen, maar vlak voor tijd schoot Ronaldo over de grond richting David De Gea. De Spaanse keeper zag de bal tot zijn afgrijzen via zijn hand in de goal rollen voor de 2-1 voorsprong voor Portugal.

Ai, wat een blunder van David De Gea! Ronaldo profiteert: 2-1 voor Portugal.#porspa #WorldCup pic.twitter.com/NAlGf8mTzf

Na rust werd het spel een stuk gemener. Overtredingen over en weer zorgden ervoor dat het tempo uit de wedstrijd ging. Spanje nam de leiding en draaide binnen 10 minuten na rust de 2-1 achterstand om in een 3-2 voorsprong. Diego Costa was er op tijd bij met zijn teen om binnen te werken na een goede vrije trap: 2-2.

2 goals Ronaldo, 2 goals Diego Costa. Mooie, doordachte vrije trap van de Spanjaarden: 2-2.#porspa #WorldCup

Nog geen 5 minuten na de gelijkmaker scoorde Nacho, die dus eerder een strafschop had veroorzaakt, de 1 na mooiste treffer van de avond. Van een meter op 20 nam de rechtsback de bal vol op z'n wreef en ging-ie er via de 2 doelpalen in: 3-2!

Fantastische volley van Nacho: 3-2 voor Spanje! #porspa, een heerlijk duel. #WorldCup pic.twitter.com/YQAqDGxYhp

Frustraties

Na die 5e goal van de avond bleef de wedstrijd aardig om naar te kijken. Met het enige verschil dat vooral Spanje de dienst uitmaakte omdat Portugal nogal onder de indruk was van die snelle comeback van de Spanjaarden. Tekenend was de gefrustreerde Ronaldo, die zich bij een inworp eerst losrukte van een vriendelijke Hierro en vervolgens de bal onnodig hard richting Jordi Alba smeet.

Gefrustreerde Ronaldo scoort: 3-3!

Die frustraties zette Ronaldo om in een heerlijke vrije trap. In de 89e minuut ging de ster gretig achter de bal staan en krulde hij 'm perfect in de kruising naast De Gea: 3-3! En daarmee was het resultaat zeker verdiend te noemen. Met een hattrick redt Ronaldo een punt voor Portugal. Een punt waar ook Spanje stiekem wel mee kan leven.

Hattrickhero Cristiano Ronaldo! 🇵🇹#porspa: 3-3. pic.twitter.com/Sca5GcJMI7