Heel belangrijk! VAR-mensen krijgen ook het volledige scheidsrechterstenue

13 juni 2018

AFP

De modepolitie van de FIFA heeft vlak voor het begin van het WK nog belangrijk stijladvies gegeven. De scheidsrechters die in Moskou weggestopt zitten om het VAR-gedeelte voor hun rekening te nemen, krijgen net als de scheidsrechters in het veld exact hetzelfde kloffie aan. Ook al liggen de stadions soms mijlenver buiten Moskou.


Stressvol leven
Waar wij de VAR in Nederland kennen als een scheidsrechter die buiten het stadion in een sneu busje moet vertoeven, pakken ze dat deze zomer in Rusland iets anders aan. Alle VAR-scheidsrechters werken vanuit dezelfde ruimte in de hoofdstad Moskou. Maar in plaats van een normaal kloffie aan te doen, moeten alle VAR-mensen gewoon het volledige scheidsrechterstenue aan.

Pierluigi Collina, je weet wel die enge kale Italiaan die vroeger scheidsrechter was, is de voorzitter van de scheidsrechters bij de FIFA en verdedigde het kledingadvies. "Dat doen we omdat zij net zoveel zweten als de scheidsrechters op het veld. Het is niet dat ze een wedstrijd met een kop koffie bekijken. Het is erg stessvol, dan kunnen ze niet slecht gekleed zijn", zei hij tegen FourFourTwo.