Keepers blunderen en zorgen voor vermakelijk gelijkspel tussen Japan en Senegal (video's)

Martijn Baars • 20:51, 24-06-2018 / Laatste Update: 03:11, 07-01-2024

De keepers van Senegal en Japan hebben een negatieve hoofdrol gespeeld in het 2-2 gelijkspel tussen beide landen in Groep H van het WK voetbal. Zowel Eiji Kawashima als Khadim N'Diaye gingen flink de fout in.

Het begon bij de Japanse doelman, die in de eerste helft een bal zomaar op de voet van de Senegalese steraanvaller Sadio Mané (Liverpool) bokste. Mané had er zelf geen weet van, maar zorgde dus wel voor de 1-0 voorsprong.

Nog voor rust maakte Kawashimas ploeggenoot Inui de fout goed door de 1-1 binnen te krullen. Prima goaltje!

Mooie 2-1 Senegal

De wedstrijd bleef ook na de rust het kijken waard. Inui, de maker van de 1-1, krulde weer bijna raak maar trof de lat. Aan de andere kant viel de goal wel. Na een goede voorzet liep rechtsback Wague goed tegen de bal aan en joeg de bal in het dak van het doel: 2-1 Senegal!

Blunder nummer 2

De Afrikanen konden maar kort genieten van de nieuwe voorsprong, want Japan maakte snel gelijk. De vinger mag wel wijzen naar de Senegalese doelman N'Diaye. Hij probeerde een voorzet weg te boksen, maar zat er compleet naast. Doordat-ie op de grond lag, kon invaller Keisuke Honda (ex-VVV Venlo) binnentikken voor de 2-2.

Stand in groep H

Al met al een verdiend punt voor beide landen in een leuke wedstrijd. Met 4 punten uit 2 wedstrijden hopen Japan en Senegal nog steeds op de knock-outfase. Colombia en Polen staan nog op 0, maar spelen later op zondagavond tegen elkaar.