Mexico pakt alweer de volle buit en wint van Zuid-Korea (video's)

Clive Brunskill / Staf

admin • 20:56, 23-06-2018 / Laatste Update: 17:49, 05-01-2024

In groep F nam Mexico het zaterdagmiddag op tegen Zuid-Korea. De Mexicanen hadden een bliksemstart dit WK tegen Duitsland en kwamen ook tegen Zuid-Korea niet in de problemen. Mexico won dankzij doelpunten van Vela en Chicharito met 2-1. Son maakte het doelpunt voor de Zuid-Koreanen.  Na 2 wedstrijden met een heerlijk voetbalsfeertje van de fanatieke Mexicaanse supporters staat de ploeg van Lozano nu op 6 punten.

De Mexicanen maakten indruk tegen Duitsland (0-1), maar hadden tegen Zuid-Korea in de beginfase moeite om echt gevaarlijk te worden. In plaats daarvan waren het de Koreanen die Ochoa bezig hielden.

14e penalty van het WK

Centrumverdediger Jang hielp Mexico in het zadel. Hij maakte na een kleine 25 minuten hands in zijn eigen strafschopgebied. Carlos Vela faalde niet en schoot de 0-1 beheerst binnen. Het was al de 14e strafschop die dit WK werd gegeven en slechts 3 keer werd er gefaald van 11 meter. Tijdens het hele WK in Brazilië van 2014 werden maar 13 strafschoppen geven. Halverwege de groepsfase hebben de scheidsrechters in Rusland met hulp van de videoscheids dat aantal is nu dus al verbroken.

Carlos Vela zet Mexico op 1-0 tegen Zuid-Korea door deze benutte strafschop. #zkomex #WK2018 pic.twitter.com/is77zx2ZAp

— NOS Voetbal (@NOSvoetbal) 23 juni 2018

'Chucky' on fire

Na rust was het Hirving 'Chucky' Lozano die belangrijk was voor een comfortabele voorsprong voor hem en zijn teammaten. In de 66e minuut zette de PSV'er Chicharito in kansrijke positie. De doelpuntenmaker maakte eerst nog een lekkere kapbeweging en rondde daarna rustig af. Het was voor  Chicarito al zijn 50e doelpunt voor de Mexicaanse ploeg.

De 2-0 van Mexico in beeld. Lozano en Hernandez spelen de Zuid-Koreaanse defensie uit en lijken voor de beslissende voorsprong te zorgen. #ZKOMEX #WK2018 pic.twitter.com/paZj1vL9t6

Son laat de Mexicanen zweten!

In de blessuretijd maakte de Zuid-Koreaanse superster Heung-Min Son nog een heerlijk doelpunt. Hij krulde met zijn linker de bal in de verre bovenhoek, waardoor de Mexicanen iets minder relaxed dan gedacht tot het eindsignaal door moesten voetballen. Uiteindelijk lukte het de Koreanen niet om nog eens gevaarlijk te worden.

In blessuretijd maakt Tottenham-vedette Son Heung-min de 2-1. Het gaat nog even spannend worden. #ZKOMEX #WK2018 pic.twitter.com/7AZZ71KCmg