Oud-VVV'er Musa geeft Super Eagles vleugels tegen IJsland 🦅

admin • 20:55, 22-06-2018 / Laatste Update: 14:29, 07-01-2024

Nigeria heeft een meer dan verdiende 2-0 zege geboekt op IJsland. Ahmed Musa, die we nog kennen van zijn tijd bij VVV Venlo, was de gevierde man bij de Super Eagles. Alles ligt nu nog open in Groep D.

Na een saaie eerste helft opende Musa in de 49e minuut de score. Technisch als 'ie is plukte hij fenomenaal de bal uit de lucht en prikte heerlijk raak.

49' DOELPUNT Nigeria! En wat voor een: een technisch hoogstandje van oud-VVV'er Musa, die daarna vol uithaalt. 1-0 Nigeria!

— NOS Voetbal (@NOSvoetbal) 22 juni 2018

Een kwartier voor tijd was het wederom raak. Musa zette nu de aanval zelf op: de buitenspeler omspeelde eerst zijn directe tegenstander en passeerde vervolgens oud-NEC'er Hannes Halldórsson alsof de IJslandse keeper/filmmaker er niet stond.

75' DOELPUNT Nigeria! Ahmed Musa doet het weer: 2-0!

Had IJsland dan werkelijk niks in te brengen? Nou, echt sprankelend waren de Vikingen inderdaad niet. Toch kregen ze nog een pingel in de schoot geworpen, omdat oud-Heerenveenspeler Alfred Finnbogason onderuit ging na een tackle van ADO-back Tyronne Ebuehi. Gylfi Sigurdsson nam de verantwoordelijk op zich, maar had iets te veel naar Jaap Stam tegen Italië (EK 2000) gekeken...

82' Sigurdsson mist de penalty! #ISL kreeg een strafschop via de VAR, maar de topspeler van IJsland mist vanaf elf meter. pic.twitter.com/9oRuTveoNW

Groep D

Vooral Argentinië zal heel blij zijn met de overwinning van de Super Eagles. Messi & co hebben nu ietsepietsje meer kans om nog door te gaan naar de volgende ronde. Daarvoor moet er in het 3e duel wel van Nigeria gewonnen worden en moet IJsland verliezen, gelijkspelen of, als het wint en Argentinië ook, hopen dat de Zuid-Amerikanen dat met minder doelpunten verschil doen.