Pogba draagt zege op aan Thaise jongens die vastzaten in grot

11 juli 2018

ProShots

Paul Pogba heeft de zege van het Franse team op België (1-0) in de halve finales van het WK voetbal in Rusland opgedragen aan de 12 Thaise voetballertjes die zijn gered uit een grot. ,,Deze overwinning is voor de helden van de dag. Goed gedaan jongens, jullie zijn zo sterk'', twitterde de middenvelder na de wedstrijd.


De voetballertjes van 11 tot 16 jaar oud en hun 25-jarige coach kwamen op 23 juni vast te zitten in het grottencomplex van Tham Luang in het uiterste noorden van Thailand.


Dagen vast
Door hevige regenval was de ingang geblokkeerd geraakt. Het duurde dagen voordat reddingswerkers hen vonden. Met een moeizame reddingsactie werden ze uit de grot gehaald.

Voetbalwereld leeft mee
De voetbalwereld leefde erg mee met de onfortuinlijke jongens. Wereldbond FIFA nodigde de jongens zelfs uit de finale van het WK in Moskou bij te wonen, mits hun gezondheidstoestand dat zou toelaten. Inmiddels is duidelijk dat de artsen dat niet goedvinden, zodat de uitnodiging van de FIFA blijft staan voor een later evenement. Ook de hoogste Spaanse voetbaldivisie La Liga heeft de jongens en hun coach al uitgenodigd een wedstrijd in Spanje bij te wonen.