Scorende Salah neemt met verlies afscheid van WK (video)

admin • 20:00, 25-06-2018 / Laatste Update: 21:01, 04-01-2024

Het WK voor Egypte en Saudi-Arabië zit erop. Dat was voor vanmiddag ook al bekend, want beide ploegen maakten met 0 punten uit 2 wedstrijden geen kans meer op de volgende ronde. Saudi-Arabië kon op het aller, allerlaatste moment toch nog juichen. Met een goal in blessuretijd verlieten ze het toernooi met een overwinning: het werd 2-1.

Mo Salah zette Egypte met zijn 2e WK-goal al snel op voorsprong. Een lekker goaltje voor de ster van Liverpool, maar toch werd hij niet de meest besproken Egyptenaar van de 1e helft.

Mo Salah!

De Egyptische vedette wipt de bal over de Saudische doelman voor zijn tweede van dit WK.#EGY #sauegy#WorldCup pic.twitter.com/uTZOZvOWZf

— NOS Voetbal (@NOSvoetbal) 25 juni 2018

Dat was namelijk de 45-jarige doelman El Hadary. Hij werd niet alleen de oudste speler ooit op een WK, hij stopte ook nog eens een penalty! Het sprookje was natuurlijk compleet geweest als hij de 0 had gehouden, maar nog in de 1e helft moest hij vissen: Saudi-Arabië scoorde dit keer wel vanaf de stip.

Leuke 2e helft

Lang leek het erop dat er niet meer zou worden gescoord in de 2e helft. Het voetbal na de pauze was echter best aantrekkelijk om naar te kijken. Beide landen zochten volop naar de 2e goal om met de eer van de overwinning te kunnen strijken en dat lukte ook nog! In de 94e minuut verschalkte Al Dawsari de 45-jarige Egyptische keeper: 2-1.

Daardoor eindigt Egypte teleurstellend 4e in poule A, Saudi-Arabië verlaat Rusland met plek 3.