Senegal verrast matig Polen dankzij knullige goals (video's)

Martijn Baars • 20:54, 19-06-2018 / Laatste Update: 14:23, 12-12-2023

Senegal heeft meteen de eerste WK-wedstrijd in Rusland omgezet in 3 punten. Het Afrikaanse land klopte een zeer matig Polen met 2-1 in de hoofdstad Moskou. Beide goals waren op z'n zachtst gezegd knullig te noemen.

Lang was Polen-Senegal de slechtste wedstrijd van dit WK. Een hoop balverlies aan beide kanten, wat dan weer hersteld werd met overtredinkjes. Maar 10 minuten voor rust viel dan toch de eerste goal.

Eigen goal: 1-0

Gueye, middenvelder van Everton, besloot van randje 16 eens te schieten. Zijn schot was niet eens op goal, maar werd onderweg wel zodanig van richting veranderd door Cionek, dat het een goal werd.

2-0, maar hoe dan?!

De tweede goal, een half uur voor tijd, was zo mogelijk nog knulliger. M'Baye Niang raakte geblesseerd, werd behandeld aan de zijlijn en stond bij een aanval ineens op de juiste plek. Polen speelde een ziekenhuisbal terug richting de eigen keeper, maar Niang dook er tussen, omspeelde de keeper en schoot in een lege goal raak: 2-0.

Spannende slotfase: 2-1

Senegal leek op rozen naar de zege te kunnen, maar liep nog tegen een spannende slotfase aan. Uit een vrije trap kopte Krychowiak de Polen 5 minuten voor tijd nog terug naar 2-1. Verder dan dat kwam Polen niet meer.

De tweede verrassing

Na de 2-1 zege van Japan op Colombia is de overwinning van Senegal op Polen al verrassing nummer 2 in Groep F.