Tsaar Dzyuba loodst Rusland langs tegenvallend Egypte (video's)

admin • 23:51, 19-06-2018 / Laatste Update: 13:21, 05-01-2024

Rusland lijkt al bijna zeker van de volgende ronde te zijn. In het Petrovsky Stadion in Sint-Petersburg was de organisator van het WK met 3-1 te sterk voor het Egypte van de herstelde Mohamed Salah. De belangrijkste schakel: Tsaar Dzyuba.

Met Mohamed Salah, die nu wel fit genoeg was om in de basis te starten, had Egypte de dreiging voorin. Het meeste gevaar kwam echter via Trezeguet, die de bal net langs het duel van Igor Akinfeev krulde. Rusland zocht vooral spits Artem Dzyuba, die met zijn krachtige lijf altijd voor dreiging zorgt in de duels.

Vlak voor de rust was Salah het dichtst bij van allemaal. De Egyptische sterspeler draaide weg bij zijn man en krulde de bal uit stand nog geen halve meter naast het doel. Al met al was het geen puntje-van-je-stoel-wedstrijd, doordat het tempo te laag lag. Het was vooral het strijden van beide kanten die het duel nog enigszins aantrekkelijk maakte.

Snelle openingstreffer

In de tweede helft zaten we net klaar en de bal lag er al in. Doelman Elshenawy bokste een voorzet weg en die bal werd opnieuw ingebracht door Zobnin, waarna Ahmed Fathi de bal super ongelukkig raakte en hem achter zijn eigen doelman tikt. 1-0 voor Rusland dus.

Egypte moest dus wat meer in de aanval, want tot dusver waren ze nog behoorlijk defensief. Dat leidde 10 minuten na rust tot een kans voor Salah, maar hij schoot de bal tegen Fernandes op.

Tsaar Dzyuba

In de 60ste minuut leek de wedstrijd beslist door Denis Cheryshev. Mario Fernandes, die een uitstekende wedstrijd speelde als rechtsback, strak de bal na een goede actie voor, waarna de middenvelder de bal eenvoudig binnenschoot: 2-0.

62' DOELPUNT Rusland! Vlak na de 2-0 maakt Artem Dzjoeba er op fraaie wijze 3-0 van. Egypte lijkt nu al verslagen. #rusegy #WK2018 pic.twitter.com/SVjnrZycOE

— NOS Voetbal (@NOSvoetbal) 19 juni 2018

Egypte was gebroken, waardoor Rusland een paar minuten later 3-0 maakte. Dzyuba, die ijzersterk in de duels is, nam de bal in de 16 aan, speelde zijn man uit en schoof de bal rustig in de hoek. De vorige wedstrijd stond Dzyuba nog langs de kant, omdat de trainer vond dat hij niet in het elftal hoorde. Tegen Egypte bewees hij waarom hij wél in het elftal thuishoort!

Salah pikt goaltje mee

Helemaal dood en begraven was Egypte ook niet.  Salah wilde namelijk nog wel wat doen en probeerde dat ook. In de 73ste minuut brak hij door en werd hij neergehaald. De scheidsrechter legde de bal eerst buiten de 16-meter, maar op aangeven van de videoscheids toch erbinnen. Salah nam hem zelf. En hoe?! Hij peunt 'm in de bovenhoek.

73' DOELPUNT Egypte! Vanaf 11 meter brengt Mo Salah de spanning een klein beetje terug. Kan Egypte nog wat doen aan de 3-1 achterstand tegen Rusland? #rusegy #WK2018 pic.twitter.com/svVTMDKCJW

Even leek Egypte nog aan te kunnen haken, maar het zat er gewoon niet in bij de Noord-Afrikanen. In voetballend opzicht bracht het te weinig en Rusland was in alle opzichten een tikkie beter. Een verdiende zege dus voor de Russen, die aan kop gaan in poule A.