WAANZIN! Duitsland wint in slotfase van Zweden (video's)

admin • 23:58, 23-06-2018 / Laatste Update: 20:04, 07-01-2024

Duitsland móest vanavond winnen van Zweden om nog een reële kans te maken op de volgende ronde van het WK. Maar al na 30 minuten keken de Duitsers tegen een achterstand aan na het doelpunt van Ola Toivonen. Na de snelle 1-1 vlak na rust lukte het Duitsland nog een paar keer om gevaarlijk te worden. Op z'n Duits scoorde Kroos in de laatste secondes van de wedstrijd de bevrijdende 2-1.

De Duitsers begonnen fel aan de wedstrijd en konden binnen 2 minuten al gevaarlijk worden voor het Zweedse doel. Vanaf het begin was de instelling van het elftal van Löw duidelijk: alleen de winst telt. Na de nederlaag tegen Mexico, 0-1 verlies, had de bondscoach duidelijk zijn conclusies getrokken. Löw slachtofferde o.a. Özil en zijn ploeg zette vanaf de 1e minuut Zweden onder druk.

Zweden countert lekker

Doordat Duitsland hoog op de helft van Zweden druk zette, lag er voor de Zweden veel ruimte achter de verdediging van de huidige wereldkampioen. Na ruim 10 minuten voetballen kwam Marcus Berg gevaarlijk 1 op 1 met Neuer.

De Zweedse spits claimde dat hij een penalty verdiende door de tackle van Boateng, maar daar wilde de scheids niet naar luisteren. Maar na het stormachtige begin, lukte het beide ploegen vervolgens niet meer om gevaarlijk te worden.

Toivonen laat Duitsland huilen

Na ruim een half uur voetballen leverde Toni Kroos veel te makkelijk de bal in op het Duitse middenveld. De Zweden wisten daar wel raad mee en zochten snel Toivonen die op zijn plek in de spits liep. De lange Zweed nam knap aan op de borst en legde de bal heerlijk achter Neuer in het netje.

Die man kennen we nog wel in Nederland. Ola Toivonen zet de Zweden op 1-0 tegen Duitsland met dit lepe balletje. #duizwe #WK2018 pic.twitter.com/lD8dCadgOZ

— NOS Voetbal (@NOSvoetbal) 23 juni 2018

Reus helpt Duitsland in het zadel

De 2e helft was nog geen 3 minuten bezig en Marco Reus tikte de gelijkmaker al binnen. Om uitzicht te houden op de knock-outfase begon Duitsland de 2e helft met Mario Gomez binnen de lijnen als extra spits. Julian Draxler mocht van Löw lekker op tijd douchen. Na de gelijkmaker bleef Duitsland aanzetten om zo snel mogelijk de 2-1 het Zweedse doel in te jagen.

De Duitsers laten er in de tweede helft geen gras over groeien. Al na een paar minuten maakt Marco Reus de 1-1 tegen Zweden. #DUIZWE #WK2018 pic.twitter.com/y74T1HG14s

WHAT?!

Met nog ruim 10 minuten te spelen maakte Boateng een harde tackel die hem zijn 2e gele kaart van de avond opleverde. Met een man minder lukte het pas in de allerlaatste minuut met een vrije trap van Kroos om de Zweedse verdediging te breken. Met het doelpunt van Kroos ontsnapt de wereldkampioen en houden ze uitzicht op de volgende ronde.

Je hebt pas van Duitsland gewonnen wanneer het laatste fluitsignaal klinkt. Daar kan Zweden nu ook over meepraten. Kroos met de 2-1! #DuiZwe #WK2018 pic.twitter.com/UIxFmcGeul

Stand groep F

Met dank aan Toni Kroos staat Duitsland nu op 3 punten. Mexico gaat nog steeds met een relaxte voorsprong aan kop met 6 punten. In de laatste wedstrijden van groep F neemt Duitsland het op tegen Zuid Korea en speelt Mexico tegen Zweden.