Wereldkampioen Duitsland verliest van Mexico in heerlijk voetbalgevecht

admin • 20:50, 17-06-2018 / Laatste Update: 18:36, 12-12-2023

Spanje-Portugal gezien? Nou, Duitsland-Mexico was net zo spannend hoor! Hirving Lozano was in deze heerlijke pot de matchwinner voor de Mexicanen, die het nog lang spannend hielden. De Duitsers deden niet hun scoren-in-de-extra-tijd-trucje, waardoor het 1-0 voor Mexico werd.

Mexico vloog uit de startblokken. Met een tiki-taka aanval werd Hirving Lozano vrijgespeeld, maar Jerome Boateng gooide zich op het laatste moment voor het schot van de PSV'er. In de daaropvolgende corner was het ook paniek voor Duitsland, maar Manuel Neuer kon de bal pakken. Een minuut later was het Timo Werner aan de andere kant. Het begin van de wedstrijd was dus meteen genieten.

¡Vamos @miseleccionmx! 🇲🇽💪🏻 pic.twitter.com/gyxHa3oOfF

— Susy🌴MartínDelCampo (@sussy44) 17 juni 2018

Mexico heerst, maar maakt het niet af

De Zuid-Amerikanen maakten een uitstekende indruk. Met name in het combinatiespel moest Duitsland het afleggen tegen Mexico, dat in de openingsfase gewoon beter was. Dat leverde dan ook een aantal kansen op uit schoten en kopballen. Wat opviel bij Mexico, was dat het in aanvallend opzicht vaak net de verkeerde keuze maakte. Daardoor stokten veel aanvallen op het defensieve blok van de Duitsers of schoot Miguel Layún maar weer eens van afstand. Daardoor hield het elftal van Joachim Löw stand.

Lozaaanoooooo

Tot de 35ste minuut dan. Want daar was Lozano! De PSV'er was scherp in de omschakeling en schoot na een supersprint raak in de korte hoek. En dat was dik verdiend!

Even later deed Duitsland eindelijk iets in aanvallend opzicht. Een prima vrije trap van Toni Kroos spatte uiteen op de lat, maar verder dan dat kwam het eigenlijk niet in de eerste helft.

Weer slordig in de afronding

Na rust was Duitsland iets nadrukkelijker op zoek naar de goal, maar tot grote kansen kwam het niet. Daardoor ontstond er alleen maar meer ruimte voor de sneller counters van Mexico. Dat leidde tot dé kans van de wedstrijd, maar Javier Hernandez legde niet goed af op Carlos Vela, die anders oog-in-oog met Neuer had gestaan.

Vollgas

Bondscoach Löw vond dat er wat moest gebeuren en bracht na 60 minuten Marco Reus voor Sami Khedira. Duitsland ging Vollgasfußball spelen en voerde de druk tot en met de 16 meter hoog op. Bij Mexico ging Lozano naar de kant voor Raúl Giménez. Via Draxler en Reus kreeg Duitsland steeds meer mogelijkheden op de gelijkmaker.

Ook Rafael Marquez kwam erin bij Mexico, die daardoor op 5 WK's gespeeld heeft. Dat lukte slechts 2 spelers eerder: Lothar Mattäus en Antonio Carbajal.

Nog de paal!

Zelfs Mario Gomez kwam bij Duitsland in de ploeg om er nog wat uit te slepen. Het kon in de slotfase echt alle kanten op gaan. Duitsland kon met het aantal kansen gelijkmaken, maar Mexico was niet zo zorgvuldig. In de 89ste minuut knalde Julian Brandt de bal van afstand zelfs nog op de paal voor Duitsland, maar het bleef 0-1 voor Mexico door Lozano. Wat een wedstrijd was dit!

🇲🇽¡Sensación!🇲🇽

Mexico zorgt voor een stunt door wereldkampioen Duitsland te kloppen.

De goal van 'Chucky' Lozano blijkt genoeg.#MEX #duimex#WorldCup pic.twitter.com/y0cd9K5okX

— NOS Voetbal (@NOSvoetbal) 17 juni 2018

Cruciaal duel voor Duitsland

Door de nederlaag verliest de regerend wereldkampioen de eerste wedstrijd op het WK. Dat gebeurde al vaker, maar het blijft toch merkwaardig. Kijk maar naar 2014 toen Nederland won van Spanje. Tegen Zweden zal Die Mannschaft zich komende zaterdag nu al moeten revancheren.