🎙️​ | WK Update dag 6: ‘Nederland gaat met deze positieve sfeer heel ver komen’

25 november 2022

Getty Images

"Nederland gaat met deze positieve sfeer heel ver komen." Deze gedachte deelt Sportnieuws-redacteur John den Hollander. Hij bespreekt vandaag met ALLsportsradio-presentator Robert Denneman de wedstrijd van Oranje tegen Ecuador. Daarnaast is er een korte terugblik op de wedstrijden van donderdag 24 november én wordt er uitgebreid stilgestaan bij het hete duel tussen Argentinië en Mexico op zaterdag 26 november en het topduel tussen Spanje en Duitsland op zondag 27 november.
Argentinië - Mexico
Bij de vooruitblik op Argentinië en Mexico is er snel overeenstemming dat het een hete wedstrijd gaat worden. "Het gaat een heerlijk Midden en Zuid-Amerikaans potje worden. Mocht er zondag nog geen rode kaart gevallen zijn, dan gaat bij deze wedstrijd de eerste vallen." Daarnaast geeft Den Hollander aan dat Messi Argentinië meer bij de hand zal moeten nemen. "Het is tot nog toe niet voldoende. Als dit niet gaat veranderen, kan het zomaar eens afgelopen zijn voor Argentinië. Dat zou een bizarre situatie opleveren, omdat ze een week geleden samen met Brazilië de grote favoriet waren."

Spanje - Duitsland
Spanje is na Brazilië nu misschien wel de grootste favoriet, geeft Den Hollander aan. Wel maakt hij een kleine kanttekening door aan te geven dat Costa Rica een wel erg zwakke indruk maakte. Toch is Spanje de absolute favoriet tegen Duitsland: "Het is na zondag over voor Duitsland."