Acteur Frank Lammers is Louis van Gaal zat en is ‘heel bang dat we wereldkampioen worden’

30 november 2022

ANP

Acteur Frank Lammers was maandag te gast bij Villa Sporza op Eén en dacht schijnbaar: 'Laat ik die Belgen bevestigen in het idee dat wij Hollanders een grote bek hebben'. De man die bekend is van onder meer Undercover en Jumbo-reclames ging los op Oranje-bondscoach Louis van Gaal.


"Het gaat altijd over Van Gaal zelf", zo begon Lammers. "Hij denkt dat hij een alleswetend genie is, maar dat is hij niet hoor. Eén van mijn lievelingsverhalen over hem was toen hij op een reünie van zijn school ging polsstokspringen zonder het ooit gedaan te hebben. Hij sprong naast de mat en brak zijn been."

Fout
Het gaat tot nu toe enorm stroef bij Oranje op het WK 2022. Zelfs tegen Qatar, de zwakste WK-host ooit, lukte het niet om met een beetje tempo en avontuurlijkheid te spelen. "Hij zal nooit toegeven dat hij ergens fout zit", zegt Lammers.

Eigenlijk wil hij niet eens meer dat Oranje de titel opeist. Dan krijgen we nog meer betweterigheid van LvG: "Daarom ben ik ook heel bang dat we wereldkampioen worden, want dan moeten we dat heel lang aanhoren. Als het goed gaat, is het dankzij hem. Gaat het slecht, dan kwam het door de spelers."