Bondscoach Iran woest op Jürgen Klinsmann: ‘Zonder mij persoonlijk te kennen trek je mijn karakter in twijfel’

27 november 2022

Getty Images
carlos-queiroz-jurgen-klinsmann-analyse-iran-bondscoach-wk-2022

Bondscoach Carlos Queiroz van Iran is niet te spreken over de uitspraken van Jürgen Klinsmann die de oud-bondscoach van Duitsland deed in een analyse bij de BBC. De Duitser uitte kritiek op het spel van Iran bij de 2-0-zege op Wales. Queiroz wil dat Klinsmann zijn topfunctie bij de FIFA neerlegt.


Klinsmann had bij de BBC kritiek geuit op de manier waarop Iran speelde tegen Wales. Hij sprak over een vooropgezette strategie. "Dit is niet bij toeval. Het is allemaal opzettelijk. Het is onderdeel van hun cultuur, zo spelen ze", zei hij. Verder uitte hij ook kritiek over het gedrag van de trainersstaf. "Je ziet dat ze bij iedere overtreding steeds opspringen van de bank en de grensrechter en vierde official proberen te bewerken."

Reactie Queiroz
Nadat de bondscoach van Iran lucht kreeg van deze uitspraken nam hij zelf het woord op Twitter: "Zonder mij persoonlijk te kennen trek je mijn karakter in twijfel met typische vooroordelen van superioriteit", tweette hij. "Deze uitspraken over de Iraanse cultuur, het Iraanse nationale team en mijn spelers zijn een schande."

Naar de training
Klinsmann is uitgenodigd om te komen kijken bij de training in Qatar om te zien hoe passievol de Iraanse spelers zijn, maar alleen als hij zijn functie bij de FIFA neerlegt. Hij zit daar in een technische studiegroep die het WK analyseert. De bond wil excuses van de Duitser en heeft hem uitgenodigd om uitleg te krijgen over de Perzische cultuur en de waarden van voetbal en sport.