Bondsdcoach Marokko veroordeelt rellen in Nederland: ‘Relschoppers zijn geen echte Marokkanen’

30 november 2022

Getty Images

De Marokkaanse bondscoach Walid Regragui heeft de rellen in Europese steden, na de zege op het WK tegen België (2-0), veroordeeld. "Het is heel moeilijk om te zien dat mensen zich zo gedragen. Je moet respect tonen voor het land waar je geboren bent", zei hij tijdens een persconferentie voorafgaand aan de beslissende poulewedstrijd tegen Canada van donderdag.


Na de knappe zege van de Marokkanen ging het onder meer mis in Brussel, Amsterdam, Den Haag en Rotterdam. "Ik denk niet dat het echte Marokkaanse mensen zijn. Marokkaanse mensen hebben meer respect. In onze cultuur moet je iedereen respecteren", aldus Regragui.

Voor het eerst sinds 1986
Marokko heeft na 2 wedstrijden 4 punten in groep F en is donderdag bij een gelijkspel of overwinning op het al uitgeschakelde Canada zeker van een plek in de 8e finales. In 1986 kwam Marokko voor het laatst zo ver bij een WK.

Geen nieuwe rellen aub
Mocht zijn elftal zich plaatsen, hoopt Regragui dat rellen uitblijven. "Je kunt blij zijn en feestvieren, maar je moet respect tonen voor iedereen. Ik hoop dat iedereen morgen geniet en dat we na afloop met z'n allen dansen en huilen. Niet huilen van verdriet, maar huilen omdat we bij de laatste 16 zitten."