Daley Blind ging na goal eerst langs Wout Weghorst: ‘Ik dacht: dan pak ik jou’

3 december 2022

Getty Images

Daley Blind kende een mooi vader-zoon-momentje op het WK in Qatar. De linksback van Oranje maakte tegen de VS (3-1) Nederlands tweede treffer en sprintte toen naar de bank. Blind senior en junior vierden het feestje, althans dat dachten we. Maar de oudste van het stel was drukker met andere dingen, dus koos Blind eerst voor Wout Weghorst.


Dat zei Blind in gesprek met De Telegraaf. "Ik had 2 gedachtes. Ik wilde naar mijn vader toe rennen, maar die ging op een gegeven moment weer zitten. Toen dacht ik aan Wout Weghorst. Die poetste laatst na de training mijn schoenen en zei toen: 'Ik poets je schoenen. Dan ga je een goaltje maken.'", aldus Blind. "Toen stond Wout daar vooraan en dacht ik: dan pak ik jou."

Toch nog pa-zoon-momentje
Nadat alle feestvreugde voorbij was, zocht Blind junior zijn vader nog even op. "Die was druk met zijn werk bezig. Ik zei niks. Ik pakte hem vast. Ik weet dat hij heel nuchter is en niet te veel wil laten blijken van het vader-zoon-moment. Maar we genieten er samen wel degelijk van", verzekerde de linksback.

"Er komt zoveel emotie los en dan doe je soms een beetje raar. Het is pure emotie. Zo vaak scoor ik niet en als je op zo'n moment belangrijk kunt zijn voor het elftal, is dat fantastisch. Ook voor jezelf is het natuurlijk geweldig om te scoren op een WK."