Flinke kritiek op Nederland: ‘Wat is er gebeurd met Oranje als reclame voor het voetbal?’

30 november 2022

Getty Images

In België zijn ze zelf nog lang niet verzekerd van de volgende ronde op het WK, maar ze vinden het toch wel hun taak om een berg kritiek over het Nederlands elftal uit te storten. Bijvoorbeeld ook Marc Degryse van de krant Het Laatste Nieuws.


Nederland won dinsdagmiddag met 2-0 van Qatar, maar het spel was absoluut niet om over naar huis te schrijven. "Ik ben net niet in slaap gevallen", zo schrijft analyticus Degryse dan ook. "Waar is de Hollandse school gebleven? Wat is er gebeurd met Oranje als reclame voor het voetbal? Wat ik nu zag, was puur resultaatvoetbal."

Lees ook: Nog steeds aardige kans dat Oranje, VS, Australië en Saoedi-Arabië gaan strijden voor halve finale

Sinterklaas
De oud-PSV'er ziet dat Nederland de afgelopen jaren steeds minder vaak goed voetbal laat zien. "Louis van Gaal denkt dat we allemaal nog in Sinterklaas geloven. Hij probeert ons wijs te maken dat Nederland wereldkampioen kan worden. Écht niet, hoor. Ze zijn zonder glans, zonder 1 echt goede wedstrijd gespeeld te hebben en met het nodige geluk door naar de knock-outfase."

"Zodra ze een echt voetballand treffen, gaan ze eruit en is het ballonnetje van Louis doorgeprikt", luidt het oordeel van de oud-speler van PSV.

Lees ook: Nederland – Qatar minst bekeken duel van Oranje op een EK of WK deze eeuw