Gaan Jan Vertonghen en Eden Hazard zoenen voor België-Canada? ‘Deal!’

23 november 2022

Getty Images
jan-vertonghen-eden-hazard-kus-zoen-mond-belgie-canada

Nu het dragen van de OneLove-aanvoerdersband op het WK voetbal verboden is, wil België mogelijk op een andere manier een statement maken voor gelijkheid en inclusiviteit. Mogelijk geven Jan Vertonghen en Eden Hazard elkaar een kus voor de aftrap.


TV-presentatrice Siska Schoeters lanceerde via Instagram het idee dat aanvoerder Eden Hazard woensdag bij de aftrap van het duel met Canada een kus geeft aan medespeler Jan Vertonghen. "Wat als Eden Hazard en Jan Vertonghen elkaar bij de start van de wedstrijd gewoon 1 kusje geven? Op de mond? Wat dan? Dan winnen we. Sowieso”, schrijft Schoeters, die werkt voor de publieke omroep VRT.

'Deal!'
"Deal!”, reageerde Vertonghen onder de Instagrampost. "Alleen Eden nog overtuigen.” De 35-jarige oud-verdediger van Ajax verwijderde later zijn reactie wel weer.

Gele kaart
De FIFA had gedreigd met een gele kaart voor het dragen van de One Love-band, die staat voor verbinding en tegen alle vormen van discriminatie. Het idee van de band kwam bij de KNVB vandaan. Ook Engeland, Wales, Zwitserland, Duitsland en Denemarken steunden de actie.

De wedstrijd tussen België en Canada begint woensdagavond om 20.00 uur.