KNVB gaat amateurduels niet verplaatsen vanwege Oranje, clubs mogen onderling wat regelen

29 november 2022

Getty Images

Het Nederlands elftal plaatste zich dinsdag voor de 8e finales van het WK. Zaterdag om 16.00 uur wordt afgetrapt tegen de nummer 2 van Poule B. En dat is een beetje een klotetijd voor veel teams die zaterdagmiddag voetballen. Toch gaat de KNVB geen wedstrijden verplaatsen. Wel kunnen clubs onderling wat regelen, stelt de voetbalbond.


'De KNVB gaat geen wedstrijden verplaatsen voor deze speeldag, maar we kunnen ons voorstellen dat verenigingen dit zelf wel willen doen om niet te spelen tijdens een wedstrijd van het Nederlands elftal dit WK', meldt de KNVB volgens het AD.

Onderling regelen
De voetbalbond geeft clubs wel de kans om onderling te regelen of ze willen voetballen. 'Mocht je willen verplaatsen, houd er dan rekening mee dat er binnen de B-categorie veel ruimte is om wedstrijden te verplaatsen in onderling overleg. Stem daarom tijdig met tegenstanders af wat jullie met de wedstrijd willen doen', aldus de KNVB.

Voor de hogere niveaus in het amateurvoetbal, de A-categorie, zal verplaatsen lastiger worden. 'Maar uiteraard mogen wedstrijden in onderling overleg binnen de geldende kaders verplaatst worden.'

Advies
De KNVB geeft nog wel advies aan de voetbalclubs. Wedstrijden uit de B-categorie kunnen makkelijker worden verplaatst naar een andere dag, zodat duels uit de A-categorie mogelijk vervroegd kunnen worden.