De 2 rustdagen zijn over! Kwartfinales gaan van start op het WK en Nederland in actie

9 december 2022

Getty Images
nederland-argentinie-kwartfinales-brazilie-kroatie-wk-qatar-kwartfinales

Het is vrijdag 9 december en dat betekent dat iedereen af is van de kwelling die de rustdagen heten. Na 17 dagen volop WK-geweld moest men ineens 2 dagen afkicken, maar niet getreurd. Vrijdag wordt het toernooi weer hervat met de eerste 2 kwartfinales. Onder andere Nederland zal de stoute schoenen aan gaan trekken tegen Argentinië.


Na 2 rustdagen is het weer zo ver, het WK gaat verder. Om 16.00 uur en om 20.00 uur kun je weer kijken naar 2 - op papier - heerlijke potjes, namelijk Kroatië - Brazilië en Nederland - Argentinië. Om 16.00 uur starten Kroatië en Brazilië in het Education City Stadium, arbiter van dienst is Michael Oliver uit Engeland.

20.00 uur Nederland - Argentinië


Dan om 20.00 uur is het tijd voor het moment waar veel Nederlanders op wachten; de clash tussen Nederland en Argentinië. Zoals Louis van Gaal al zei: "Met hen hebben we nog wel een appeltje te schillen". Hij doelde hiermee natuurlijk op de verloren halve finale op het WK van 2014. Er zijn wat twijfelgevalletjes bij Argentinië, zoals Angel Di Maria en Rodrigo De Paul. Papu Gomez doet sowieso niet mee.

De scheidsrechter is Antonio Mateu Lahoz. Dat is een echte kaartenstrooier want hij gaf in 2 eerdere duels dit WK in totaal al 10 gele plakken weg. Meer informatie over de Spanjaard lees je hier!