Noppert: ‘Mijn Whatsapp hield er mee op omdat ze dachten dat ik spam aan het versturen was’

25 november 2022

Getty Images

Andries Noppert heeft na zijn debuut op het WK zoveel reacties ontvangen dat Whatsapp het niet langer aankon. Dit vertelt de doelman van het Nederlands elftal op het YouTube-kanaal van OnsOranje.


Volgens de lange keeper kreeg hij na de wedstrijd tegen Senegal een stortvloed aan berichten. "Ik zat in de bus en de berichten bleven binnenstromen. Ik beantwoordde zoveel mogelijk berichten, maar gaf wel vaak dezelfde reactie omdat ik het netjes vind om op iedereen te reageren. Op een gegeven moment hield mijn Whatsapp er echter mee op. Ik vroeg vervolgens aan andere spelers van onze selectie hoe dat mogelijk was, maar zij wisten het ook niet. Vannacht deed hij het vanuit het niets in één keer weer. Ze dachten vanwege dezelfde reacties dat ik spam aan het versturen was."

Mooiste bericht
Het mooiste bericht vond Noppert een bericht welke niet over zijn spel ging, maar over hem als persoon. "Mensen vragen mij vooral te blijven wie ik ben. Dat kan ik meer waarderen dan dat ze zeggen dat je een goede wedstrijd hebt gespeeld. Ik ben trots. De droom om voor mijn land uit te komen was al een beetje in duigen gevallen, maar dit is een heel mooie beloning."