Richarlison spreekt van 'jongensdroom' na glansrol bij Brazilië op WK, ook ploeggenoot lovend: 'Superspeler'

Sjors Tanis • 00:42, 25-11-2022 / Laatste Update: 15:47, 07-01-2024

Richarlison beleefde naar eigen zeggen 'een jongensdroom' na zijn 2 doelpunten op het WK in de zege op Servië (2-0). Zijn 2e goal, een halve omhaal in de 73e minuut, was van grote schoonheid. "Dit is waanzinnig."

Volgens de 25-jarige aanvaller van Tottenham Hotspur was het nog lang spannend of hij op het wereldkampioenschap in Qatar zou kunnen spelen. "Het harde vechten is het waard geweest. We speelden een goede wedstrijd, vooral in de 2e helft. Toen de tegenstander moe werd, konden we daar van profiteren."

Casemiro noemt Richarlison 'superspeler'

Ook zijn teamgenoot Casemiro was lovend. "Richarlison is een superspeler. We wisten al dat hij in het strafschopgebied een superspits is." Bij Brazilië, waarvan het voetbalteam de bijnaam De Goddelijke Kanaries heeft, is wel vrees voor een blessure van superster Neymar.