Simons: ‘Ik heb hier mijn hele leven voor gewerkt. Het is een droom die uitkomt’

4 december 2022

Getty Images

Xavi Simons is blij en trots dat hij zaterdag zijn debuut voor het Nederlands elftal mocht maken. Waar de 19-jarige aanvaller in de groepswedstrijden nog op de bank moest blijven, daar kreeg hij gisteren de kans om zich te laten zien. "Het was een prachtige wedstrijd om mijn debuut te maken. Ik ben echt heel blij."


Simons is pas de 3e speler ooit die op het WK zijn debuut in Oranje maakt. Alleen Dick Schoenaker en Andries Noppert gingen hem voor. "Dat dit op een WK gebeurt, maakt het natuurlijk extra bijzonder. Ik heb hier mijn hele leven voor gewerkt. Het is een droom die uitkomt."

Van wisselspeler naar Oranjedebuut
Simons is zich er van bewust dat hij momenteel reuzestappen zet. Sinds zijn reserverol bij PSG begon hij aanvankelijk ook als wisselspeler bij PSV. Daar wist hij zich echter al snel in de basis te spelen en werd hij ook beslissend voor de club uit Eindhoven. "Ik ontwikkel me dit seizoen erg snel en goed, dat is precies wat ik vooraf hoopte."

Weerzien met oud-teamgenoot Messi
Mocht Simons in de wedstrijd tegen Argentinië opnieuw speeltijd krijgen, kan hij tegenover zijn oude teamgenoot Lionel Messi komen te staan. Volgens Simons is dat iets om naar uit te kijken: "Messi is de beste speler ter wereld. Het wordt mooi om met Oranje tegenover hem te staan."