Hij won een WK, CL en 2 EK’s, maar volgens Torres is Europa League de mooiste

17 mei 2018

Getty Images

Fernando Torres won de Champions League met Chelsea en pakte met Spanje 2 EK's én de wereldtitel in 2010. Toch genoot de Spaanse spits het meeste van de Europa League-winst met Atlético Madrid.


,,Op sentimenteel vlak is dit voor mij de belangrijkste beker'', zei Torres na afloop in Lyon. ,,Ik mag me gelukkig prijzen dat ik in mijn carrière veel heb gewonnen. Maar hier droomde ik al als kind van, om met 'mijn' club een belangrijke beker te veroveren.''

Lang verleden
De nu 34-jarige spits werd als 5-jarig jochie al fan van Atlético, dat Torres op zijn 11e opnam in de jeugdopleiding. 6 jaar later debuteerde Torres in het eerste van de 'Rojiblancos', die destijds nog op het 2e niveau speelden. De Spanjaard groeide al snel uit tot topschutter en aanvoerder van Atlético, maar een grote prijs pakken lukte niet.

Bekroning
Torres ging zijn erelijst pas vullen toen hij via Liverpool bij Chelsea was beland. In 2015 keerde de spits terug in Madrid, omdat hij ook met Atlético succes wilde hebben. Woensdagavond volgde in Lyon dan eindelijk de ultieme bekroning.

Trots
,,Ik ben zo trots dat ik deel uit uit maak van deze groep, die het leven van zoveel Atlético-fans heeft veranderd. Voorheen moesten we altijd uitleggen waarom we dit shirt wilden dragen. Ik draag deze prijs op aan alle fans van onze club'', zei Torres, die in de finale tegen Olympique Marseille vlak voor tijd Antoine Griezmann kwam aflossen.

Groot feest
Zondag neemt Torres afscheid van 'zijn' club in de thuiswedstrijd tegen Eibar. ,,Het stadion zal exploderen, we gaan hem met een groot feest bedanken voor alles wat hij voor deze club heeft gedaan'', zei trainer Diego Simeone. Onduidelijk is nog waar Torres zijn carrière voortzet.