Zelfs beste recept biedt geen garanties voor De Jonge

29 augustus 2014

Zelfs beste recept biedt geen garanties voor De Jonge

ALMELO – Zelfs een zege zaterdagavond op Excelsior is geen garantie dat Heracles-coach Jan de Jonge mag aanblijven.

Voorzitter Jan Smit benadrukte vrijdagmiddag nog eens dat, ongeacht de uitslag op Woudestein, er zondag en/of maandag wordt geëvalueerd. Dat daarbij alle opties open liggen, inclusief een ingreep in de technische staf, staat nog altijd overeind. Smit benadrukte overigens dat hij nog met geen enkele andere trainer had gesproken over een eventuele komst naar Almelo.

Voor De Jonge bestaat er maar een recept tegen alle onzekerheid: een zege op Excelsior. ,,Dat is het enige waar ik mee bezig ben.”

De commotie rond zijn functioneren deze week noemde hij ,,heel onplezierig.” Maar de coach onderstreept nog eens dat hij de supporters, die om zijn vertrek roepen, begrijpt: ,,Ze willen mooi voetbal zien en het liefst een overwinning. Daar slagen we al een hele tijd niet in. We hebben absoluut een plan. Ik hoop dat het er tegen Excelsior eindelijk een keer uitkomt.”

De Jonge mist in Rotterdam Oussama Tannane, hij is geschorst. Overigens is er bij de opponent ook een basisspeler geschorst. Doelman Jordy Deckers zit op de tribune, ook hij kreeg vorig weekeinde een rode kaart.