Ziyech kan Chelsea niet helpen in bloedeloze topper met Manchester United

28 februari 2021

EPA

Chelsea en Manchester United hebben beide een punt overgehouden aan de Engelse topper in Londen. Met Hakim Ziyech in de basis kon Chelsea geen gaatje vinden in de defensie van de Mancunians (0-0).


4 duels op rij zette Thomas Tuchel spelmaker Hakim Ziyech op de bank. Pijnlijk genoeg ging dat gepaard met een fraaie zegereeks van Chelsea, dat na het ontslag van Frank Lampard eindelijk weer begon te stijgen in de Premier League. Chelsea liet de middenmoot achter zich en stootte door naar een Champions League-plek. In de topper tegen Manchester United kreeg de ex-Ajacied eindelijk weer eens de kans vanaf de aftrap.

Bloedeloze 0-0
Écht zijn stempel drukken kon de Marokkaan niet. Chelsea kwam niet tot scoren en incasseerde zelf ook geen treffers, waardoor het duel in een bloedeloze 0-0 eindigde. Het was de thuisploeg die de meeste kansen kreeg op de winnende goal, maar David de Gea hield zijn doel schoon. Door de remise zakt Chelsea naar plek 5 op de ranglijst. Ook Manchester United schiet weinig op met het punt. De nummer 2 zag Leicester City dichterbij komen en volgt nu op een punt achterstand.

Van de Beek
Een weerzien tussen Ziyech en oud-ploeggenoot Donny van de Beek kwam er niet. Zoals gebruikelijk begon de Oranje-middenvelder op de reservebank. Hij zag vanaf de zijlijn dat ook ploeggenoot en sterspeler Bruno Fernandes de ban niet kon breken.