Dit zijn de 12 Nederlanders aan de start van ‘La Primavera’: Milaan-San Remo

23 maart 2019

AFP

Het is de dag waar veel wielerliefhebbers al een tijd lang reikhalzend naar hebben uitgekeken: Milaan - San Remo. De eerste grote eendagsklassieker op de wielerkalender. De renners zijn inmiddels al onderweg, waaronder 12 Nederlanders.


De meest in oog springende namen zijn natuurlijk Dylan Groenewegen (die eigenlijk helemaal niet zou starten) en Tom Dumoulin. Sowieso staat er een ijzersterk deelnemersveld aan de start van de langste klassieker die er is (291 kilometer). Namen als Vincenzo Nibali (winnaar van vorig jaar), Alejandro Valverde, Elia Viviani, Julian Alaphilippe, Michael Matthews, Greg Van Avermaet en ga zo maar door.

Oranje boven
Groenewegen en Dumoulin zijn zeker niet de enige Nederlanders die er vanaf het startschot bij zijn. Groenewegen wordt bij zijn ploeg Jumbo-Visma vergezeld door Taco van der Hoorn, Mike Teunissen, Jos van Emden en Danny van Poppel. Dumoulin heeft in landgenoot Roy Curvers ook een Nederlandse troef in huis.

Verder zien we Sebastian Langeveld en Julius van den Berg fietsen voor het Amerikaanse EF Education-First. De andere Nederlandse deelnemers zijn Direct Energie-kopman Niki Terpstra, Koen de Kort (Trek-Segafredo) en Tom-Jelte Slagter (Dimension Data).