260 kilometer in de aanval én tegelijk twitteren? Letse wielrenner kan het!

20 maart 2017

Cycling Weekly.

Had u voor zaterdag al gehoord van de naam Toms Skujinš? De Letse renner van Cannondale-Drapac was een van de 10 vroege vluchters die Milaan-Sanremo tot aan de finish van de finale kleurden. An sich niet zo bijzonder, ware het niet dat de 25-jarige er tegelijkertijd ook nog in slaagde om de wereld te bestoken met tweets over zijn activiteiten in de koers. Hoe is dat mogelijk?


Voor alle duidelijkheid: onze vriend Skujins zal niet zelf aan de knoppen van zijn Twitteraccount gezeten hebben. We vermoeden dat zijn behulpzame vriendin of iemand van de ploeg voor de opvallende live updates vanuit koers zal gezorgd hebben, maar een bizar beeld was het wel. Terwijl we de Let in het groen van jetje zagen geven op de Italiaanse wegen, leek hij op hetzelfde moment zijn eigen acties te becommentariëren.

Netjes gefinisht
Samen met zijn negen gezellen reed Skujins trouwens een slordige 260 kilometer in de aanval. Hij ontsnapte immers al na drie kilometer uit het peloton en werd pas op circa 25 kilometer van de streep op de flanken van de Cipressa bij de kraag gevat. Uiteindelijk zou de tweevoudige ritwinnaar in de Ronde van Californië de koers ook nog netjes uitrijden als 82ste op een kleine vier minuten van de Poolse winnaar Michal Kwiatkowski.

reacties
ReageerReageer op dit bericht