36-jarige Gilbert maakt rijke erelijst nog completer met winst Parijs-Roubaix

14 april 2019

ANP

Philippe Gilbert heeft zondag Parijs-Roubaix gewonnen. De renner van Deceuninck-Quick-Step kwam na een heroïsche dag als 1e over de finish in 'de Hel van het Noorden'.


Op 14 kilometer van de streep reden Nils Politt (Katusha-Alpecin) en Gilbert weg bij het kopgroepje. Peter Sagan en Sep Vanmarcke konden niet volgen en moesten de strijd opgeven. Het werd dus een tweestrijd, die in het voordeel van de Belg werd beslist.

Mike Teunissen (Jumbo-Visma) reed een knappe finale en kwam als 7e en beste Nederlander over de streep.

Rijke erelijst
De 36-jarige Gilbert stond in ELKE voorjaarsklassieker al een keertje op het podium (meestal als winnaar - alleen in Milaan-San Remo en Gent-Wevelgem niet), maar in Parijs-Roubaix beklom hij nog nooit een treetje. Een keer 52e en 15e; meer zat er tot zondag niet in.

Van Aert
De favoriet van de Nederlandse Jumbo-Visma-ploeg, Wout van Aert, beleefde een bizarre koers. De Belg had mechanische problemen, moest van fiets wisselen en kwam snel daarna ten val. Toch krabbelde hij zich goed op en fietste hij even later weer vooraan mee. Op 20 kilometer van de streep bleek echter dat het pijpje leeg was en kon hij rustig de kasseienkoers uitfietsen.