4-voudig Tourwinnaar Chris Froome denkt nog lang niet aan einde carrière: ‘Stoppen? Nee, dank je’

13 oktober 2021

Getty
chris-froome-4-voudig-winnaar-tour-de-france-wil-nog-niets-weten-van-afscheid-stoppen-nee-dank-je

Chris Froome won 4 keer de Tour de France, maar rijdt de afgelopen 2 jaar anoniem mee in het wielerpeloton. De Brit, geboren in Kenia, geeft tegenover La Repubblica echter aan nog lang niet te denken aan het beëindigen van zijn carrière. "Stoppen? Nee, dank je", aldus Froome.


“Ik heb na mijn val nog in het ziekenhuis van Saint-Étienne nagedacht of ik niet moest stoppen."

Crash in 2019
In aanloop naar de Tour de France van 2019, waar Froome zijn 5e eindzege wil pakken, gaat het mis. Hij komt hard ten val tijdens de verkenning van de tijdrit in de Dauphiné. Zijn hele seizoen zit erop en Froome gaat een lange revalidatie in. In februari 2020 maart hij zijn rentree. Maar dat seizoen blijven resultaten uit. Dat was ook dit jaar het geval bij zijn nieuwe ploeg Israel Start-Up Nation, na 11 seizoenen bij Team Sky en naamopvolger Ineos Grenadiers.


“Ik zette op een rij met wat ik wilde in mijn leven, of ik wilde blijven koersen of iets anders wilde gaan doen", aldus Froome over zijn periode in 2019 in het ziekenhuis. "Toen ontdekte ik dat ik echt houd van koersen, strijden, reizen, fietsen in de buitenlucht. Ik houd van de levensstijl van een profwielrenner. Zelfs als ik niet terugkeer op mijn niveau van weleer, is het voor mij van onschatbare waarde om te blijven fietsen. Ik heb nog een contract voor 2 jaar bij Israel Start-Up Nation en ik wil doorgaan. Dit is een heel mooie baan."