Adieu Tour de France voor Steven Kruijswijk na breuken door valpartij

5 juni 2023

Getty Images
Steven Kruijswijk

Steven Kruijswijk heeft bij een val in de 2e etappe van het Critérium du Dauphiné zijn sleutelbeen en bekken gebroken. De 35-jarige wielrenner van Jumbo-Visma kan daardoor niet starten in de Tour de France die op 1 juli in Bilbao van start gaat.


Kruijswijk kwam vroeg in de etappe ten val en kon niet meer verder. Na onderzoek in het ziekenhuis kwamen de breuken aan zijn sleutelbeen en bekken aan het licht.

Kelderman vervanger?
Wilco Kelderman is mogelijk de vervanger voor Kruijswijk in de selectie voor de Tour de France. De 32-jarige Kelderman, die na een val in het voorjaar niet fit genoeg was om te starten in de Giro d'Italia, was al aangewezen als reserve.

Pechvogel Kruijswijk
Kruijswijk, die vorige maand zijn contract bij Jumbo-Visma met 2 jaar verlengde, moest vorig jaar afstappen in de Tour de France na een val in de 15e etappe. Hij liep toen breuken in het sleutelbeen en schouderblad op en had een ontwrichte schouder. Een jaar eerder moest hij ziek opgeven in de Tour. In 2019 eindigde Kruijswijk als 3e in de Tour de France achter Egan Bernal en Geraint Thomas.