Van Aert begint door coronavirus eerder aan wegseizoen

26 februari 2020

photo: Cor Vos

Wout van Aert gaat zaterdag al zijn rentree op de weg maken. Dat maakt zijn ploeg Team Jumbo-Visma bekend. Van Aert zou eigenlijk zijn wegseizoen starten tijdens Strade Bianche op 7 maart, maar de ploeg houdt er rekening mee dat de Italiaanse wedstrijd wordt geschrapt wegens het coronavirus.


Na Strade Bianche zou Van Aert ook de GP Industria & Artigianato en Milano-San Remo rijden in voorbereiding op de Vlaamse wielerklassiekers. Vanwege het coronavirus, dat ook Italië heeft bereikt, is het nu onzeker of die wielerwedstrijden wel door zullen gaan.

Zekere voor het onzekere
,,Van Aert stond oorspronkelijk niet opgesteld in de Omloop. Team Jumbo-Visma anticipeert met zijn deelname op een eventuele annulering van andere koersen op zijn programma. Voorkomen wordt zo dat zijn seizoensstart noodgedwongen pas over een maand zou zijn", zo laat de ploeg weten. 

Rest van de ploeg
Van Aert, die tijdens de Tour de France van vorig jaar zwaar geblesseerd raakte nadat hij een dranghek raakte, fietst tijdens zijn terugkeer samen met Amund Jansen, Mike Teunissen, Pascal Eenkhoorn, Taco van der Hoorn, Maarten Wynants en Bert-Jan Lindeman. De Belg neemt de plek van Tom Leezer in.