Afrikaanse wielrenner raakt verdwaald bij koers in Vlaanderen, na 21:00 uur pas terug in hotel

26 maart 2016

PHOTO_NEWS
Renner uit Eritrea raakt verdwaald tijdens E3 Harelbeke

Mekseb Debesay beleefde vrijdag een zeer opmerkelijke koers in Vlaanderen. De 24-jarige renner uit Eritrea reed tijdens de E3 Harelbeke verkeerd, verdwaalde en vond pas na 21.00 uur zijn hotel weer terug. ,,Een waanzinnig verhaal'', aldus Pierre Heynderickx, zijn ploegleider bij Dimension Data, tegenover Het Nieuwsblad.

,,Hij reed zijn eerste koers in Vlaanderen'', vervolgt Heynderickx. ,,Hij raakte achterop in een groepje dat op twintig kilometer van de finish besloot om binnenwegen naar Harelbeke te nemen. Debesay was bang de weg kwijt te raken en besloot de pijltjes van de koers te volgen om zo naar de finish te raken. Helaas, hij dwaalde van het juiste pad af. Op een bepaald ogenblik had hij al 206 kilometer op zijn teller, terwijl de wedstrijd maar 200 kilometer was. Maar Harelbeke vond hij niet.''

Debesay ten einde raad
,,Uiteindelijk vroeg hij ten einde raad hulp aan een toerist. 'Please, waar ligt Harelbeke?', stamelde hij.'', vertelt Heynderickx. ,,Die man stelde voor dat ze samen naar zijn huis in Lierde zouden fietsen. Hij liet hem een douche nemen, gaf hem verse kleren en bood onze hongerige renner eten aan. Ondertussen waren wij als ploeg erg ongerust. Ik had al bij de politie geïnformeerd, bij de wedstrijdjury van de UCI en de organisatie, maar niemand had het minste spoor van hem. Tot ineens de verlossende telefoon kwam van het Mercure Hotel in Roeselare."